Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Egyiptom A régi Kairó

Ünnep Egyiptom A régi Kairó


Az egzotikus Egyiptom, a forró homokok birodalma. Egy ország, melynek történelme több ezer évre nyúlik vissza, és melynek legfontosabb városai közt található az ókori Kairó is. Ez a város egy igazi kincsesbánya a történelem iránt érdeklődő turisták számára. A régi Kairó a főváros és az ország legnagyobb városa, helyet ad az utazóknak, hogy felfedezzék a múltat.

Az egyiptomiak büszkén örökítik meg a történelmüket és az ókor csodáit, és Kairó a legjobb hely ehhez. A városban számos lenyűgöző helyszínt találunk, mint például a világ egyik legnagyobb és leghíresebb archeológiai lelőhelyét - a Gizai piramisokat. Ezek a monumentális építmények az ókori fáraókat ábrázolják, akik hatalmas piramisokat emeltek saját temetkezési helyüknek. A piramisok hatalmas központjai voltak a vallásnak és a politikának, és ma sem veszítették el varázsukat.

A Gizai piramisok mellett érdemes felkeresni a legjobban megőrzött ókori építményt is, az egyiptomi múzeumot, mely a város központjában található. Itt található a világon az egyik legértékesebb gyűjtemény, a legrégebbi ékszerek, műalkotások és mumifikált fáraók. Az egyiptomi múzeumot mindig tömegnyomor veszi körül, hiszen mindenki vágyik elvegyülni a történelem ezen csodálatos darabjaiban.

A régi Kairóban a hangulatos bazárok és piacok is várják a látogatókat. Nincs is jobb érzés, mint végigsétálni a sűrűn zsúfolt sikákon, és megcsodálni a széles választékot a kézműves termékekből, ékszerekből és fűszerekből. Az egyik legnevezetesebb piac a Khan El Khalili bazár, mely az egyik legnagyobb és legrégebbi bazár az egész világon. Itt mélyen betekinthetünk az egyiptomi kultúrába, miközben csodálhatjuk a rengeteg arany- és ezüstékszert, az elképesztően színes sálakat és ruhákat, valamint az egyedi kávéfőzőket és pipákat.

Ha elegendő időnk van, érdemes ellátogatni a Copt negyedbe is, mely az ókori keresztény egyház központja volt. Itt található az ókori egyiptomi vallási építmények és a híres Kopt Ortodox Katedrális, az egyik legfontosabb koptikus templom az országban.

A régi Kairó sok távolságot szalad át az időben, amikor meglátogatjuk. Lépésről lépésre felfedezhetjük az ókori egyiptomi kultúrát és történelmet, egy városban, melynek utcái tele vannak az elragadó színekkel, illatokkal és hangokkal. Egy utazás az időben, mely örök emlékezeteket hagy maga után.

Tehát, ha az ókor és a kultúra az érdeklődésünk központjában áll, és szeretnénk bebarangolni a múltat, a régi Kairó a hely, ahová menni kell. Óriási piramisok, múzeumok, bazárok és még sok más vár ránk, hogy megismerjük Egyiptom nagyságát és csodáit.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom A régi Kairó


Az alábbiakban olyan leggyakrabban ismételt kérdéseket és válaszokat találsz, amelyek az Egyiptomi Régi Kairó városával kapcsolatosak.

1. Mikor épült a Régi Kairó városa?
A Régi Kairó városa a 9. században épült az iszlám hódítás után.

2. Miért hívják Régi Kairónak?
Régi Kairó azért kapta ezt a nevet, mert a mai modern város előtt Egyiptom fővárosa volt, és a városrész jelentős történelmi emlékekkel rendelkezik.

3. Milyen látnivalók találhatók Régi Kairóban?
Régi Kairó számos látnivalót kínál az utazóknak, többek között az Egyiptomi Múzeumot, az Al-Azhar mecsetet, a Kairói Citadellet, a Salah El-Din erődöt, a város falait és a többi történelmi helyszínt.

4. Milyen évszakban javasolt Régi Kairó látogatása?
Az őszi és a téli hónapok a legideálisabbak egy utazásra, mivel a kánikulától és a forró nyaraktól mentesek.

5. Hol található Régi Kairó?
Régi Kairó található a modern Kairó központjában, a Nílus partján.

6. Milyen bőröndméretet van érdemes vinni az utazáshoz?
Az Egyiptomi légiforgalmi hatóságok bizonyos méretű bőröndöket engedélyeznek. Leggyakrabban az 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű bőröndök megfelelőek.

7. Milyen ruházatot ajánlott hozni Régi Kairóba?
Ajánlott a könnyű, laza ruházat, különösen a forró nyári időszakban. Azonban, ha valaki látogatást tervez egy mecsetben, akkor ajánlott tervezni egy letakart felsőrészt és hosszú nadrágot.

8. Milyen pénznem használatos Egyiptomban?
Az Egyiptomi font a hivatalos pénznem, de az amerikai dollárt, a fontot és az eurót is elfogadják a nagyobb üzletekben és szállodákban.

9. Eltérőek-e az élelmiszer-választékok Egyiptomban?
Az ételek változatosak és különbözőek az egyes régiókban, de az egyiptomi ételekkel lehetőségünk van kipróbálni a hagyományos falafelt, hummuszt, babaganuszt, koftát, török ​​kávét.

10. Milyen biztonsági intézkedéseket kell betartani Egyiptomban?
Az utazóknak ajánlott egyéni biztonsági óvintézkedéseket tenni, mint például a csoportos autósokban szállásolni és figyelni a környezetet. Ajánlott lehet visszatérni az autópályához naplemente előtt. Az utazóknak ajánlott figyelni a politikai helyzetet és követni a kormány és a média ajánlásait. Azonban, általánosságban elmondható, hogy Egyiptom egy biztonságos ország csak az emberként jelentkező betörők miatt figyelmesnek kell lenni.


Időjárás Egyiptom A régi Kairó


Az időjárás Egyiptomban mindig is izgalmas téma volt. A régi Kairó, az ország fővárosa, nem volt kivétel, és lenyűgöző klímával rendelkezett, amelyet az emberek évszázadokon át megfigyeltek és értelmeztek.

Az egyiptomi éghajlat meglehetősen száraz és meleg, amit a figyelemre méltó napfény jellemzett. A régi Kairóban az ebédszünetek gyakran hosszabbak voltak a nyári hónapokban, amikor a csúcsidőben a hőmérséklet elérhette a 45 Celsius fokot. Az emberek egy olyan időjárást tapasztalhattak, amelyben a por és a homok a város felett lebegett, és a hűvös árnyékot a legkeresettebb luxusnak tartották.

A régi Kairóban a téli hónapok az enyhe időjárással jártak, amikor a hőmérséklet 15-25 Celsius fok között ingadozott. Az emberek ezt az időszakot a legalkalmasabbnak tartották a turistalátványosságok meglátogatására és a város felfedezésére. Az emberek gyakran tengerpartra utaztak a hidegebb hónapokban is, amikor az évszakok ellentétesek voltak Északi- és Dél-Egyiptom között.

Azért is volt a régi Kairó különleges, mert az időjárás képes volt hirtelen változásokra is. Az emberségek évszázadok óta megfigyelték, hogy a Kairó környéki hegyek gyorsan befolyásolhatják az időjárást és a hőmérsékletet. Ezért tudták, hogy a környező hegyek folyamatosan szemetelnek, hogy létrehozzák az optimális időjárást a mezőgazdaság számára, és megteremtsék a termékeny földet az Egyiptom életszerű ellátásához.

Napjainkban a modern Kairó időjárása néhány változást mutat, mind a város méretének és lakosságszámának növekedése, mind a globális klímaváltozás miatt. Az idősebb emberek sokszor emlékeznek a múltban tapasztalt hagyományos időjárási mintákra, amelyeket már nem találnak meg a városban. Az, hogy a város közepén található a Nagy Piramisok, az ősi Egyiptom megtestesülése, és egyik legnépszerűbb turistalátványosság, érzékelhető hatással van a város mikroklímájára is.

Bár a régi és modern Kairó időjárási különbségeket mutathat, egy biztos: az időjárás mindig is fontos téma volt Egyiptomban, mivel hatalmas hatással van az emberek mindennapi életére és a közösségek gazdaságára. Az emberek mindig is követtekék az időjárást, megfigyelve a jeleket és alkalmazkodva az évszakok változásaihoz. Az időjárás Egyiptomban továbbra is fontos szerepet játszik, hiszen az emberek mindig is igyekeznek alkalmazkodni és felkészülni a változásokra.


Szállás Egyiptom A régi Kairó


Az egyiptomi Kairó városa több mint 1000 éves múltra tekint vissza, és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Egyik legkiemelkedőbb része az óváros, amely a régi Kairót foglalja magában. Ez a terület évszázadok óta turistalátványosságként szolgál, és számos fantasztikus szállást kínál az odalátogatóknak.

A régi Kairó szálláslehetőségei gazdag választékot kínálnak mindenki számára, akár a költségvetésének, akár az igényeinek megfelelően. Az óváros sokféle hagyományos vendégházat kínál, amelyek autentikus élményt nyújtanak a látogatóknak. Ezek a vendégházak általában régi épületekben találhatók, amelyeket felújítottak és modern kényelemmel láttak el. Ideális választás azok számára, akik szeretnék megtapasztalni a helyi életstílust és az arab kultúrát.

Az óvárosban található hotelek is változatosak, és kiváló minőséget és kényelmet nyújtanak a látogatóknak. Az ott tartózkodók élvezhetik a luxus szállodák kényelmét, amelyek elegáns szobákkal, éttermekkel, medencékkel és fitnesztermekkel rendelkeznek. Ezek a szállodák általában magas színvonalon szolgálják ki a vendégeket, és kiváló helyet biztosítanak az óváros felfedezéséhez, mivel sok nevezetesség séta távolságban található.

Egy másik érdekes szálláslehetőség az óvárosban a riadok. Ezek a házak hagyományos észak-afrikai belső tervekkel és kertekkel rendelkeznek. A riadok általában kisebb szállások, amelyek intim és csendes légkört kínálnak a látogatóknak. Sok riadnak saját étterme van, ahol helyi ételeket és specialitásokat kínálnak. Ezek a szállások remek választás lehetnek azok számára, akik szeretnék érzékelni az autentikus élményeket a vidéki és városi egyesülés mellett.

Az óvárosban való tartózkodás sok előnnyel jár. A látogatók könnyen és gyorsan eljuthatnak a régi Kairó főbb látnivalóihoz, például a Saladin erődhöz, az Al-Azhari mecsethez és az El-Hakim mecsethez. Az óvárosban fellelhető bazárok, mint az Khan-el-Khalili bazár, ahol a látogatók különböző árucikkeket vásárolhatnak, mint az arany, a fűszerek, a textíliák és a szőnyegek. Emellett az óváros lenyűgöző építészeti csodákkal rendelkezik, például az El-Ghurí mecset és a Sultan Hassan mecset.

Az óvárosban található szállások ideális kiindulópontot nyújtanak az óváros felfedezéséhez, és remek lehetőséget kínálnak arra, hogy mélyebben megismerjék Egyiptom történelmét és kulturális örökségét. Egy tartózkodás az óvárosban csodálatos élményeket és emlékeket szerezhet, amelyeket a látogatók egy életen át őrizhetnek.


Repülőjegy Egyiptom A régi Kairó


A régi Kairó, Egyiptom fővárosa, izgalmas hely, ahol rengeteg történelemmel fogunk találkozni. Amikor azon gondolkodunk, hogyan jutunk el a régi Kairóba, a repülés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja annak, hogy a 21. században elérjük a múltat.

Az elmúlt években az Egyiptomban tartózkodó turisták száma jelentősen csökkent politikai és biztonsági aggodalmak miatt, de az ország újraindult a turizmus terén. Kairó az egyik legrégebbi fővárosok egyike, és az ókori világ egyik legnagyobb civilizációinak otthona. A főváros nyüzsgő, zajos, és tele van műemlékekkel. A régi Kairó – a belváros – a Művészeti Negyeddé változott, és az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kapott az ökoturizmusban.

Ha repülővel érkezel Kairóba, el kell venned az egyik nemzetközi repülőjáratot. Az Egyesült Államokból az EgyptAir és a Delta Air Lines járatain érdemes elindulni, mivel ezek biztonságosak és kényelmesek. Az EgyptAir általában az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában és a Közel-Keleten felszálló utasok utazását szolgálja.

Az utazás előtt győződj meg róla, hogy értesültél az Egyiptomi Nagykövetség állapotáról és az országba való belépés feltételeiről. A legtöbb ország számára a vízum és a turisztikai adó kötelező, és előzetes foglalásra is szükség van.

Az érkezéskor fel kell töltened az útlevél adataidat az e-visa rendszerben, és fizetned kell a vízum- és turisztikai adót. Az Egyiptomi Repülőtéri Hatóság ellenőrizni fogja az érvényes egészségügyi bizonyítványokat is. Az érkezés után a belépőkapunál át kell adnod a vízumot, majd a becsomagolt bőröndödet átvételre utasítják.

Az Egyiptom belső részébe tartó repülőjáratok, például a régi Kairóba vezető járatok is kényelmesek és gyorsak. Az Egyiptomban belüli utazások korlátozottak lehetnek a biztonsági okok miatt, azonban a régi Kairó belső része könnyen megközelíthető a Nyugat-afrikai országokból és a tengerparti városokból érkező gépekkel.

A repülőjegyek ára általában a szezontól és az indulási helytől függ, például az Egyesült Államokból vagy Európából indított járatok árakon sokat változtathatnak. De ha megvan a repülőjegyünk, könnyen megszervezhetjük utazásunkat Kairóba és a régi város nézését. A régi Kairó varázslatos és izgalmas hely, ahol rengeteget lehet tanulni az ókori időkről. Ahhoz, hogy elérjük a szívébe, a repülés remek módja.


Kedvezményes repülőjegyek

Olcsó repülőjegyek a világ minden pontjára egy helyen.

Repülőjegyek leellenőrzése